27 Volvo FH trekkers voor JGT


JGT, De Jong-Grauss Transport, heeft na intensief onderzoek 27 Volvo FH 420/460 trekkers besteld bij Volvo Group Truck Center. De komst van de Tweede Maasvlakte heeft geleid tot een versneld uitgevoerd investeringsbeleid. Maar ook tot een verandering in het aankoopproces.

JGT beschikt over een vloot van meer dan 145 vrachtwagens. Dit zijn zowel combinaties als trekkers. De containerchassis zijn onderverdeeld in schuif-chassis, high cube-chassis, kiepchassis, ADR-gekeurde tankchassis en chassis met genset. JGT wordt geleid door Eef de Jong, Phiel van Bijlevelt en Jan Verlaan en behoort tot de Top 3 van de containervervoerders van Nederland. Door voortdurend te investeren, wil zij haar positie continueren. Jan Verlaan: "De klant kan bij ons terecht met alle soorten en maten containers en ook alle typen lading, van ADR tot zeecontainers en van afval- tot koelcontainers. Ik denk dat dat onze kracht is. Vanaf het begin is er die filosofie geweest: flexibiliteit binnen het containertransport en kwaliteit leveren. Qua aankoopproces hebben ervoor gekozen een tender van in totaal 27 trucks uit te voeren, waarbij we een groot deel af zouden nemen voor 1 december 2014. De rest spreiden we uit over 2015. We kunnen naar behoefte de uitvoering, bijvoorbeeld ADR, en het tijdstip bepalen."

Zes tot negen maanden getest
JGT had tot dan toe een tweemerkenbeleid maar heeft in totaal vier truckmerken uitgenodigd, waaronder Volvo Trucks. "Het ging ons niet alleen om de prijs maar ook om de kwaliteit van de truck, het brandstofverbruik en de service achter de truck. We hebben die vergelijking niet op papier gemaakt, maar in de praktijk. In totaal is er zes tot negen maanden getest, om te kijken wat de JGT-truck van de komende jaren moest worden. De procedure die we gevolgd hebben, was duidelijk en transparant. Aan het einde hebben we op basis van de onderzoeksresultaten de keuze gemaakt voor de Volvo FH 420/460 Globetrotter."

Brandstofefficiency
Extra aandacht is besteed aan de Fuel Economy, zowel in de aandrijflijn, Volvo I-Shift met Fuel Economy, als in het exterieur door zij-fenders en spoilers. De trucks zijn verder volledig uitgerust met een Driverpakket, Advanced Audio, luxe chauffeursstoel en onder meer een koelkast. De truck staat ook direct in verbinding met Volvo Action Service. Jan Verlaan: "Alle trucks zijn voorzien van een Volvo Gold Contract met connectiviteit, waardoor de werkplaats van afstand de conditie van het voertuig kan monitoren. Onze eerste ervaringen met de organisatie van Volvo Group Truck Center zijn uitstekend. Zij begrijpen ons vak. Het voelt goed. Wat het ons brengt, is rust rondom de vervanging van het komende jaar. Daarbij kunnen wij ons kunnen richten op onze core business."